Skirt Bike Reșița 2019

Duminică, 22 septembrie de la ora 11.00 are loc la Reșița cea de- a III-a ediție a Skirt Bike. Evenimentul are loc pentru a marca “Ziua Mondială fără mașini“.Evenimentul   este o acțiune sportivă, organizată   în cadrul proiectului “ Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”, ce își propune promovarea unuia dintre cele mai complexe lucrări de modernizare a orașului.
Skirt Bike Reșița 2019 face parte din campania “European Mobility Week“, ce oferă oamenilor oportunitatea de a medita pe marginea adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentele de circulație și problemele de sănătate.
“European Mobility Week“  oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități precum:
• Promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă.
• Creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității  vieții ale tendințelor actuale în materie de mobilitate.
• Evidențierea angajamentului local față de politicile privind transportul urban durabil.

Duminică, 22 septembrie, la nivel mondial este marcată și “Ziua Mondială fără mașini“. Tema din acest an este “Walk with us“  și are în vedere organizarea de activități sportive și creative pentru copii și adulți.
  Evenimentul se va desfășura în 2 etape :
-prima etapă va fi ediția 2019 a Skirt Bike și presupune o paradă pe biciclete (pe o singură bandă) cu plecare din Centrul Civic de la ora 11. Prima oprire va fi  la Muzeul de Locomotive, pentru poze, iar mai apoi traseul va continua până în zona Kaufland din cartierul Govândari, cu retur în Centrul Civic.
-cea de a II-a etapă este destinată copiilor unde se vor desfășura activități în colaborare cu Centrul de Voluntariat Reșița.
Pentru cei care nu dețin bicicletă și doresc participarea, se vor utiliza bicicletele puse la dispoziție de Primăria Municipiului Reșița.
Pentru ca evenimentul să rămână în amintirea celor prezenți organizatorii au pregătit mai multe surprize.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *