Societatea cultural-artistică „Luceafărul” din Vârșeț a împlinit 70 de ani!

Societatea cultural-artistică Luceafărul din Vârșeț, unul dintre bastioanele românismului din Banatul de dincolo de graniță, a împlinit 70 de ani! Cele șapte decenii de activitate culturală dedicată păstrării tradițiilor și obiceiurilor comunității românești de aici au fost marcate printr-un spectacol jubiliar, care a adus pe scena frumoasei Săli Polivalente din Vârșeț ansambluri și soliști vocali din zonă, dar și oaspeți din România.

Au răspuns invitației organizatorilor și s-au alăturat gazdelor Ansamblurile „Bârzava” din Reșița și „Pusta Banatului” din Timișoara. Pe scenă a urcat, în calitate de prezentator, și colegul nostru Dan Liuț, care a invitat la petrecere întreaga asistență.

Aniversarea celor 7 decenii de activitate a Luceafărului a fost prilej de mare sărbătoare pentru toți cei care și-au adus contribuția la păstrarea tradițiilor și identității românești în această zonă a Banatului.

De-a lungul celor 70 de ani, societatea cultural-artistică Luceafărul a cunoscut perioade de succes şi perioade mai puţin rodnice, dar a știut să păstreze mereu un repertoriu de mare valoare, graţie celor care au activat aici ca dansatori, coregrafi, solişti vocali şi instrumentişti sau dirijori. Rezultatele acestor eforturi s-au văzut la spectacolul aniversar „Luceafărul 70 de ani” – o adevărată sărbătoare a românilor din Banatul istoric.
foto: Claudiu Mureșan

Post Author: Valerius Hora

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *