Speranțele gimnasticii masculine românești și-au dat întâlnire la Reșița

După campionatul național individual al juniorilor, municipiul Reșița e gazda unui alt eveniment adresat gimnasticii juvenile din România. Antrenori și sportivi juniori de la toate cluburile cu tradiție în gimnastica românească și-au dat întâlnire la Reșița, în cadrul unei tabere de pregătire care a prilejuit și un amplu schimb de experiență apreciat ca foarte util de către tehnicienii prezenți. În plus, oaspeții sosiți din întreaga țară au avut șansa de a se antrena într-o sală foarte bine dotată, în condițiile de care beneficiază și sportivii de top din centrul național ce funcționează la Reșița. Un eveniment de care gimnastica juvenilă masculină avea nevoie, spune Dan Grecu, vicepreședintele Federației și supervizorul centrului național de juniori.
„Eu zic că a fost un foarte bun schimb de experiență pentru toți antrenorii. De fapt, acesta este cel mai bun curs pentru antrenori care poate fi făcut practic. Am avut și lecții teoretice, vizavi și de arbitraj, și de tehnica elementelor de bază la fiecare aparat și vreau să vă spun că încă mai sunt copii buni în gimnastica noastră”, a apreciat Dan Grecu.
La tabăra de pregătire din municipiul de pe Bârzava au participat 31 de sportivi din Reșița, Timișoara, Brașov, Buzău, Lugoj, Sibiu și București – tineri gimnaști cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani. Ei și antrenorii lor au avut ocazia de a-i vedea la lucru și pe gimnaștii din Centrul Național de Juniori care funcționează aici. Tabăra de pregătire se încheie sâmbătă.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *