Start anvelopărilor blocurilor din Reșița


Începe anveloparea blocurilor din centru civic al Reșiței. Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, a semnat, la Timişoara, primele contracte pentru anveloparea unor clădiri rezidenţiale.
Blocurile vor fi reabilitate cu bani de la Uniunea Europeană în proporţie de 60%, apoi Primăria Reşiţa va contribui cu 20 de procente, iar 20% vor fi bani depuşi de cetăţeni. Primăria Reşiţa, însă, va contracta un credit pe cinci ani pentru a depune banii în numele cetăţenilor, după care îi va recupera de la asociaţiile de proprietari.
Vom semna primele contracte pentru anveloparea clădirilor rezidenţiale. După acestea vor urma şi altele, până la 30 de scări de bloc, pe care le aşteaptă toată lumea. Înfrumuseţăm blocurile cu zece etaje din centrul municipiului nostru, cele de la gară şi cele de pe Bulevardul Republicii, din cartierul Lunca Bârzavei”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Reşiţa, primarul urbei, Ioan Popa.
Prin anveloparea blocurilor nu se înţelege clasicul îmbrăcat în polistiren, explică primul edil al municipiului de pe Bârzava, ci se schimbă şi acoperişul, geamurile, acolo unde acestea nu sunt din termopan, uşile, se anvelopează blocul, se rezolvă problemele existente în beciuri, se igienizează şi se modernizează scara interioară a blocurilor, se schimbă lifturile şi uşile de la intrare.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*