Start cu victorie pentru ACS Banat Girls! Reșițencele au învins formația Olimpic Star Cluj

Echipa feminină de fotbal ACS Banat Girls a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii secunde. Elevele profesorului Daniel Amariei au început campionatul cu un meci în deplasare, la Olimpic Star Cluj, unde s-au impus la limită, scor 2-1, după o confruntare pe care au dominat-o în cea mai mare parte a timpului de joc. Banat Girls a deschis scorul prin Mădălina Gânju, în minutul 12, dar a fost egalată în minutul 28, în urma reușitei semnate de Diana Gomoi. Golul victoriei reșițene a fost marcat de Andreea Dumitru, în minutul 82 al partidei.
„A fost un meci greu și ne-am așteptat să fie așa. A fost primul meci oficial pentru noi după 163 de zile. Cred că ne-am îmbunătățit jocul față de sezonul trecut, deoarece am reușit să ne dominăm adversarul din primul și până în ultimul minut de joc. De asemenea, chiar dacă am marcat doar două goluri, am reușit să ne creăm foarte multe ocazii. Scorul a fost deschis de noi dintr-o fază fixă pe care am lucrat-o la antrenament. Din păcate, la pauză am intrat cu scorul de 1-1, contrar jocului echipei. La faza golului primit, jucătoarele noastre au comis câteva greșeli. La pauza meciului le-am transmis fetelor că dacă păstrăm ritmul bun avut în prima parte a jocului, cu siguranță că vom obține victoria. Tot atunci am decis să schimb și sistemul de joc. Am trecut din 4-2-3-1 în 4-1-4-1 și am introdus-o în teren pe Maria Murgu, jucătoare născută în anul 2005. Acesta a fost și debutul ei în Liga 2. Prin această modificare am împins și mai mult jocul spre poarta adversă și în final am reușit să înscriem și golul victoriei. Spre finalul jocului am introdus în teren o altă jucătoare foarte tânără, pe Rebeca Ursachi. Țin să le felicit pe fete pentru joc, dăruire și pentru spiritul de fair-play de care au dat dovadă. Felicităm și echipa adversă pentru jocul prestat și îi dorim mult succes în continuare”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei ACS Banat Girls.
„Mă bucur pentru victorie și pentru faptul că arătăm mult mai bine din punct de vedere tactic, atât defensiv, cât și ofensiv, față de sezonul precedent. Țin să le felicit pe fete, dar și întregul staff tehnic pentru munca depusă, și sper ca de la etapă de la etapă să creștem în joc”, a spus, la rândul său, președintele Daniel Surdu.

Banat Girls: Rotaru, Grigoraș, Bozilovic, Jula, Roksa, Ruvilă, Lazăr, Dumitru, Gînju, Muntean și Ion. Rezerve: Murgu, Ursachi. Antrenor: Daniel Amariei. Secunzi: Iulian Alexandru Mitru și Dan Popescu. În etapa următoare, fotbalistele reșițene vor juca duminică, de la ora 11, pe teren propriu, contra formației ACS United Bihor.

Post Author: Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *