Statistici alarmante! Tot mai puțin profesionalism în poliție, tot mai mulți autori necunoscuți! Cine ne mai apără?

Reșița și Caraș Severinul au devenit zone ”deschise” infracțiunilor cu autor neidentificat. Dovadă stă răspunsul primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, la solicitarea PLUS.

Potrivit datelor furnizate, procentele în privința identificării autorilor furturilor, în ultimii trei ani, se prezintă astfel: „ Dacă în 2017 la furturile din locuințe puțin peste 16 % rămâneu cu autori neidentificați, în doar doi ani s-a ajuns la peste 27,71%, la cele din autoturisme în doi ani procentul s-a dublat de la 25 % în 2017 a ajuns ca în anul 2019, 45 % din cei care au dat spargeri la autoturisme să nu fie prinși de oamenii legii, iar la categoria furturi din societăți comerciale procentul a crescut de la 35%, în 2017 la aprope 44% în anul 2019. Statistica este îngrijorătore și vizează clar activitate polițiștilor din Caraș Severin, cum au lucrat și cum s-au putut deprofesionalizeze atât de mult în doar doi ani.”

Cu alte cuvinte, anul trecut, doar 46 din 166 de autori ai furturilor din locuințe au fost identificați. Pe lângă lipsa de interes a celor care ar trebui să ne facă dreptate în fața infractorilor și administrația locală a ignorat complet siguranța urbană. În contextul acestor rezultate, măsura în care, noi, locuitorii unui oraș suntem capabili să trăim, să muncim și să ne vedem de viața noastră fără teama de a fi agresați, furați sau tâlhăriți ar trebui să ne preocupe din ce în ce mai mult.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *