Ştiaţi că felul în care tai ceapa îi afectează gustul?

stiati-ca-felul-in-care-tai-ceapa-ii-afecteaza-gustul

Multe femei urăsc senzația de usturime a ochilor pe care o au atunci când taie ceapa. Cu toate acestea, există câteva soluții inteligente, pentru a nu mai plânge în timp ce gătiți.

Tăierea cepei este o sarcină dificilă, mai ales pentru că este inevitabil să nu îți lăcrimeze ochii timp de câteva minute bune. Există însă anumite invenții și modalități inedite care te ajută să scapi de acest disconfort, dar nu toate funcționează.

Există însă un secret pentru un disconfort cât mai mic şi acesta stă în felul în care tai ceapa.

Ceapa conţine compuşi pe bază de sulf, care irită ochii şi nasul. Când tăiem ceapa, aceştia sunt eliberaţi.

Ce e de făcut pentu a suferi cât mai puţin?

Kenji López-Alt de la Serious Eats spune că felul în care tai această legumă are un rol foarte important.

Atunci când tai ceapa de la un capăt la altul intensitatea gustului şi a mirosului va fi una moderată decât dacă o tai de la jumătate. Pentru că sunt eliberaţi mai puţini compuşi sulfuroşi.

Aşadar, nu tăia ceapa de la jumătate, ci pe lung!

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *