Strasbourg – oraşul celui mai vechi târg de Crăciun


Încărcate cu magie, tradiţie, culoare, muzică, lumini spectaculoase, cu mâncăruri unice, gustoase şi cele mai delicioase deserturi, cu alei pe care parfumul vinului fiert pluteşte în aer, pieţele şi târgurile de Craciun devin în această perioadă atracţia turiştilor din întreaga lume.

Cel mai vechi târg de Crăciun din Franţa, Christkindelsmärik a fost ţinut prima dată la Strasbourg în 1570. Cu 300 de standuri, împrăştiate în 12 zone din centrul oraşului, cu autenticitatea, căldura şi generozitatea capitalei Crăciunului, această tradiţie alsaciană a fost şi este cu succes menţinută din vremuri îndepărtate. Este oportunitatea perfectă pentru o călătorie plină de istorie şi tradiţie, cultură şi multă bună dispoziţie, potrivit europeanbestdestination.com.

Începând cu 25 noiembrie, de Sfânta Ecaterina, și până pe 6 ianuarie, Alsacia sărbătorește Crăciunul. Din 1570, în Strasbourg, se organizează Piața de Crăciun. Christkindelsmärik, adică „Piața copilului Iisus” a înlocuit, acum mai bine de 400 de ani, Târgul Sfântului Nicolae, ca urmare a influenței luptătorilor contra extravagantelor tradiții catolice de a închina totul în numele sfinților. Astăzi orașul este pur și simplu împânzit de astfel de piețe, care reușesc să întreacă așteptările și celui mai mofturos vizitator.

Dacă una dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun se află lângă catedrala maiestuoasă din Strasbourg, altele te invită în Piața Castelului, Piața Austerlitz și Place du Corbeau.

Sunt 12 Târguri de Crăciun în oraș, răspândite în toate părțile și pentru toate gusturile: Christkindelsmärik, cea mai veche Piață de Crăciun din Franța, o găsești în Place Broglie. De altfel, e și cea mai mare astfel de piață, cu 100 de căsuțe din lemn.

Perioada: 25 noiembrie – 31 decembrie 2016

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *