„Suntem rupți în fund”. Ce a descoperit Dunca în finanțele Consiliului Județean


Instalat de mai mai bine de o săptămână în fotoliul de șef al Palatului Admnisistrativ, Romeo Dunca are parte de tot felul surprize pe măsură ce verifică documentele instituției. Acesta se declară în aceiași măsură surprins și amuzat de „dezastrul” găsit.
„Mă minunez de ce descopăr și ca primă reacție încep sa râd. Apoi mă uit lung în birou și înțeleg că noi suntem cei care trebuie să reparăm acest dezastru. Dacă în campanie am fost moderat la acuzații din lipsă de dovezi substanțiale,acum mă îngrozesc să văd cât dezinteres, hoție și incompetență a fost pusă în actul de conducere de fostul sef si de cei doi vicepreședinți. Pentru că ei sunt direct răspunzători de modul în care întregul corp administrativ a funcționat. Ceilalți angajati ce puteau să facă dacă așa erau conduși? 4.000.000 euro /an fond de salarii doar în corpul administrativ. Fără direcții, fără asistență socială și fără spital .
Cu toate acestea, la Caraș Severin, e posibil ca in anul 2020 sa ai credit de zeci de milioane lei cu robor la o lună + 4,9%. Să plătești doar dobânda 200.000 +20 000 comision de tragere lunar și să mai iei cu nesimțire 25 % spor de lucru la proiecte europene în calitate de șef de județ e mare realizare… Nu spun ca trebuie să te împrumuți cu robor + 1 cum o fac unii privați dar să rezolvi o refinanțare macăr la 1,5%, cum de altfel ai celălalt credit e obligatoriu.Banii mulți din fondul de salarii nu merg neapărat la toti cei care stau până târziu la lucru. Dar asta o vom rezolva cat de curând. Cu muzicanții am greșit când spuneam de 1.300.000 ron/an. De fapt sunt exact 1.560.000/an. Am reușit cu sprijinul lui Nelu să obținem o promisiune de extindere a termenului de finalizare a achiziției tomografului pentru a nu pierde fondurile pentru care cei ce au condus județul au luat deja 25% bonus lunar deși în acest caz, nu meritau nimic.
Stăm foarte prost cu banii și „suntem rupți în fund” când vine șefa de la spital să ne întrebe de ceva bănuți să mai stingem din datorii. Azi erau 20.000.000 lei. Vom accesa bani dar pentru aceasta trebuie să ne pregătim.
Dorim proiecte multe si avem nevoie de avansuri pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Nu putem începe decât cu economii din ceea ce avem. Am discutat cu cei doi vicepreședinți, Dan Stan si Ovidiu Radoi și am hotărât să renunțăm impreuna si din start la sporurile de 25 % E puțin dar e primul semn. Va fi nevoie si de ei pentru a putea să-i plătim din buget celor ce vor duce greul pentru accesarea lor. Iar economia resursei va fi la modă în urmatoarea perioadă la CJ”
, a postat Romeo Dunca pe pagina sa de facebook.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *