Terasele s-au redeschis, însă cu reguli noi! Autoritățile vor efectua controale!

Terasele s-au redeschis, însă cu reguli noi. Patronii trebuie să fie cu mare băgare de seamă în ceea ce privește regulile de evitare a contaminării cu noul coronavirus. De aceea, vor fi realizate diverse controale. Din acest motiv, spațiile în aer liber care nu respectă regulile impuse se pot alege cu lacătul pe ușă. Mai mult, ar putea fi date și diverse amenzi dacă autoritățile consideră că administratorii nu au luat în serios normele de distanțare socială.

Regulile care trebuie respectate de patronii restaurantelor vin în completarea celor publicate în Monitorul Oficial.

Pe terase nu vor putea lua loc cei care au simptome respiratorii, cum ar fi tusea sau strănutul. La intrarea pe terasă, clienții trebuie să își dezinfecteze mâinile. La o masă vor putea sta doar patru persoane, care, dacă nu sunt membri ai aceleași familii, trebuie să respecte o distanță de 1,5 metri una față de cealaltă. Între mese trebuie să fie o distanță de 2 metri. Nu se vor putea muta de la o masă la alta meniuri, solnițe sau alte obiecte, acestea urmând să fie dezinfectate după plecarea clienţilor de la fiecare masă. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi. Va fi interzis consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă. Și foarte important, locurile se ocupă cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă ar fi cazul. Administratorii teraselor trebuie să completeze, într-un registru, date concrete pe baza cărora să se poată efectua această anchetă.

În această perioadă, inspectorii vor derula controale pentru verificarea și consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *