“The Voice”

Whitney Houston s-a nascut la data de 9 august 1963 in Newark, New Jersey, SUA si a decedat la data de 11 februarie 2012 in Beverly Hills, California. A fost cantareata, manechin, actrita si producatoare americanca.

Whitney a inceput sa cante inca de la varsta de 11 ani in corul bisericii dupa care a cantat alaturi de mama ei, Cissy Houston in cluburile de noapte din zona orasului New York, pana cand a fost descoperita de catre seful Arista Records, Clive Davis. Cantareata a lansat sapte albume de studio si trei albume coloane sonore de film, toate avand certificare diamant, multi-platina, platina sau aur.

Houston a fost singura artista care a avut sapte hituri consecutive pe locul unu in Billboard Hot 100, „Saving All My Love for You”, „How Will I Know”, „Greatest Love of All”, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, „Didn’t We Almost Have It All”, „So Emotional” si „Where Do Broken Hearts Go”. Ea a fost al doilea artist dupa Elton John si singurul artist femeie care a avut doua premii numarul unu Album Billboard 200, in topurile de final de an Billboard Year-End. Albumul de debut al cantaretei s-a numit „Whitney Houston” si a devenit cel mai bine vandut album al unei artiste femei la acea vreme. Al doilea album de studio, „Whitney” (1987) a devenit primul album al unei artiste care a debutat pe locul unu in clasamentul albumelor Billboard 200. Aparitiile pe MTV si videoclipul „How Will I Know” le-a influentat pe multe artiste de culoare sa ii calce pe urme.

Primul rol al lui Houston a fost in filmul, „The Bodyguard” (1992). Coloana sonora initiala a filmului a castigat Premiul Grammy pentru albumul anului. Single-ul principal, „I Will Always Love You”, a devenit cel mai bine vandut disc single din istoria muzicii al unei artiste in intreaga lume. Cu albumul, Houston a devenit prima artista, care a vandut mai mult de un milion de exemplare ale unui album intr-o perioada de o saptamana. Albumul o face singura femeie din top 10 Lista celor mai bine vandute albume din toate timpurile, ocupand locul patru. Houston a continuat sa apara in filme si sa contribuie la realizarea coloanelor sonore, inclusiv filmele „Waiting to Exhale” (1995) si „The Preacher’s Wife” (1996).

Discul single „The Preacher’s Wife” a devenit cel mai bine vandut disc single gospel din istorie. La trei ani dupa lansarea celui de-al patrulea album de studio, „My Love Is Your Love” (1998) si-a reinoit contractul cu Arista Records. Si-a lansat cel de-al cincilea album de studio „Just Whitney” in 2002 si albumul „One Wish: The Holiday Album” cu tema de Craciun in 2003. In 2009, Houston si-a lansat cel de-al saptelea album de studio, „I Look to You”.

Whitney Houston, supranumită “The Voice” (Vocea), a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor ’80 şi ’90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri. A fost cea mai renumita si mai indragita cantareata de culoare, lista ei de premii incluzand 2 Premii Emmy, 6 Premii Grammy, 30 Billboard Music Award si 22 de American Music Award, avand in total 415 premii primite de-a lungul carierei in anul 2010.

A murit la data de 11 februarie 2012 în cada din camera unde era cazată la Beverly Hilton Hotel, în Beverly Hills, California posibil din cauza faptului că a amestecat alcool cu Xanax. Poliția locală a declarat că „nu există semne evidente de intenții criminale”.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.