Tinerele speranțe ale gimnasticii masculine românești s-au apucat de treabă la Reșița!

În această dimineață, la ora 9 și 30 de minute, s-a dat startul primului antrenament în cadrul noului Centru Național Olimpic de gimnastică juniori de la Reșița. Deocamdată, zece sportivi au început pregătirile sub comanda antrenorului coordonator Adrian Meleancă. Acesta e asistat de tehnicienii Florin Burduhosu, Emil Popescu și Robert Bălan. Din colectivul tehnic mai face parte coregrafa Elena Grecu, iar întreaga activitate e supervizată de fostul mare campion Dan Grecu. La startul proiectului reșițean a fost prezent și Mircea Apolzan, secretarul general adjunct al Federației. Primele impresii sunt bune, spune coordonatorul Adrian Meleancă: „E un proiect nou, sperăm să fie de bun augur și să reușim să ducem lotul național de juniori acolo unde îi este locul, cât mai sus. Ne bucurăm că lotul revine la Reșița după 14 ani, am găsit condiții foarte bune de antrenament, cazare și masă. De aici încolo trebuie să ne apucăm de muncă”, a declarat lugojeanul Adrian Meleancă.
„Era mai de mult gândită mutarea lotului de la Bistrița la Reșița, așa cum acum mulți ani a fost necesară mutarea inversă, de la Reșița la Bistrița. Erau alte condiții, o altă conducere a școlii, care nu se interesa de lotul olimpic de juniori. Acum s-a inversat situația, aici sunt condițiile mai bune, și proiectul s-a realizat în final. Sunt copii buni în lot, dar nu sunt suficienți, vom căuta să mai completăm lotul după Naționalele care vor avea loc luna aceasta, tot la Reșița. Eu îmi aduc aminte că în 1984, când am început aici activitatea, erau 18 copii, acum sperăm să completăm lotul până la 16 gimnaști”, a precizat fostul campion Dan Grecu.
„Desfășurăm primul antrenament oficial al lotului olimpic de juniori, deocamdată în formulă restrânsă, pentru că au venit doar sportivii din fostul centru de la Bistrița. După Naționalele ce vor fi la Reșița, lotul va mai fi completat cu câțiva sportivi. Sper că toate lucrurile sunt puse la punct, astfel încât gimnaștii să se poată concentra doar pe pregătirea sportivă”, a spus și reșițeanul Robert Bălan.
Deocamdată, din lotul național olimpic de juniori fac parte doar doi bănățeni. Este vorba despre Norbert Marcu, de la Lugoj, și reșițeanul Felix Simion.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*