Tot mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin aplică scenariul roșu

Tot mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin au trecut la scenariul roșu de funcționare. De această dată vorbim despre Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Christiana” Bocșa, din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 a două eleve care locuiau în internatul școlii, Școala Gimnazială ”Atanasie Cojocaru” Pojejena, după ce un cadru didactic a fost testat pozitiv, Colegiul Național ”Traian Doda” Caransebeș, la clasa pregătitoare A, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv, Colegiul Național ”C.D. Loga” Caransebeș, la clasa I C, din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev, Școala Gimnazială ”Trandafir Cocîrlă” Turnu Ruieni, la clasa a II-a de la structura Școala Gimnazială Borlova, din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a cadrului didactic.

Scenariile care se aplică în școli se actualizează permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

Reamintim că toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița se află pe scenariul roșu, cu lecții exclusiv online, până pe data de 27 octombrie, din cauza ratei incidenței cumulate de cazuri, care a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

Inspectoratul Scolar Județean şi Directia de Sănătate Publică țin o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ, pentru a se asigura că se respectă toate masurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu COVID-19.

Autorităţile solicită cetățenilor să respecte regulile de distanțare fizică, normele de igienă, precum şi să îşi acopere concomitent nasul şi gura cu măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *