Tot mai mulți agricultori se interesează de programul ”Tomate”


Programul „Tomate” s-a dovedit a fi un real succes la nivelul judeţului Caraş-Severin, după ce 35 de legumicultori s-au înscris anul trecut, anul acesta 50 de agricultori cărășeni s-au arătat interesați de acest program.
Tomatele obținute în spații protejate, prin programul „Tomate” de către agricultorii cărășeni au avut parte de succes pe piața din Banatul de munte , spun specialiștii Direcției agricole care au demarat campania de informare în rândul agricultorilor despre acest program de ajutor de minimis. Anul trecut 36 de agricultori s-au înscris în program, iar anul acesta 50 de potențiali beneficiari s-au arătat interesați de program. Schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor – persoane fizice, care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli – persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale, precum şi producătorilor agricoli – persoane juridice.
Este foarte important acest program, mai ales pentru județul Caraș-Severin, care nu e un județ propice pentru cultura în spații protejate, dar am reușit în anii trecuți niște performanțe în acest domeniu. În 2017 și 2018 am avut 36 de beneficiari ai acestui program. Am început să mergem pe teren în această lună și am reușit să înscriem, preliminar, 50 de potențiali beneficiari ai programului tomate”, a declarat Liviu Munteanu, purtător de cuvânt al Direcției Agricole Județene Caraș-Severin.
Legumicultorii pot primii 3000 de euro dacă vor cultiva roșii pe suprafețe protejate – sere sau solarii – pe cel puțin 1000 mp şi să obțină o producție cel puțin 2 kg/mp. Producția se poate obține în două cicluri ianuarie-mai şi noiembrie-decembrie.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *