Trei tineri prinși la volan după ce au consumat substanțe interzise

În acest weekend, polițiștii rutieri cărășeni, au desfășurat o acțiune, coordonată la nivel național de Direcția Rutieră, pentru prevenirea și combaterea actelor de indisciplină în trafic, produse pe fondul consumului de alcool sau altor substanțe psihoactive, nepurtării centurii de siguranță sau nerespectării regulilor privind depășirea. În cadrul acțiunii, au fost utilizate aparatele etilotest și noile aparate Drager DrugTest, din dotarea poliției, care au funcția de a analiza probe de salivă umană și de a detecta prezența a 8 substanțe psihoactive în organism.

Astfel, în noaptea de 20/21 iulie, între orele 00,00-04,00, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe DN 57, pe raza orașului Oravița, mai mulți conducători auto, trei dintre aceștia, la testarea cu aparatul DrugTest, au avut rezultat pozitiv pentru unele substanțe. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii existenței în organism a substanțelor psihoactive.

Deasemenea, polițiștii au depistat pe DN 6, un conducător auto care conducea hoatic, în afara localității Cornea. Șoferul, de 46 de ani, din comuna Prigor, a fost oprit de un echipaj de poliție care l-a testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,94 mg/ litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. În toate cele patru cazuri au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *