Un apel telefonic de 1000 de lei pentru un cărășean


Un caransebeșean de 32 de ani a dorit să testeze vigilența și operativitatea polițiștilor și s-a ales cu o amendă de 1.000 pentru că a sunat abuziv la 112. Întâmplarea a avut loc în în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au primit, prin 112, două apeluri telefonice, primul apel fiind efectuat în jurul orei 02.49, de la un cetățean care a insistat să rămână anonim, precizând doar faptul că vrea să verifice dacă poate fi localizat de polițiști și în cât timp. În scurt timp, apelantul, un bărbat de 32 de ani din Caransebeș, a fost identificat și localizat de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș, pe raza localității Păltiniș.
Având în vedere faptul că apelantul a folosit SNUAU 112 în mod abuziv, fără a justifica o urgență reală, care să necesite intervenția polițiștilor, acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG nr.34/2008, modificată, cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, se arată în comunicatului de presă al IPJ Caraș-Severin. Noile modificări legislative stabilesc sancțiuni mai mari, în cazul alertării false la 112 de la 1.500 lei la 5.000 lei, și sancțiuni de la 500 de lei la 1.000 de lei,  în cazul apelării abuzive a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterii de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114. 
„Totodată, sfătuim cetățenii să apeleze SNUAU 112 numai în cazuri de urgență și insistăm asupra recomandării de a respecta prevederile legale.
Alertarea falsă și apelarea abuzivă a SNUAU 112 îngreunează modul de intervenție a agențiilor specializate, mărește timpii de reacție la alte solicitări care necesită intervenție rapidă și implică un consum logistic suplimentar, atrăgând după sine, sancțiunile prevăzute de lege”,
au mai precizat polițiștii cărășeni.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *