Un nou preparat alimentar poate face parte din obiceiurile dumneavoastră culinare. Un japonez a inventat cafeaua făcută din usturoi

Un nou preparat alimentar poate face parte din obiceiurile dumneavoastră culinare. Când savurăm o ceașcă de cafea, ultimul lucru la care ne ducem cu gândul este usturoiul. Lucrurile nu stau deloc așa în cazul japonezului Yokitomo Shimotai, proprietarul unei cafenele din Aamori, Japonia, care a inventat o „cafea” făcută exclusiv din această plantă.

Cafeaua din usturoi, nu conține cofeină și este o invenție a unui nipon, Yokitomo Shimota. Inventatorul, un fost proprietar al unui restaurant a venit cu această idee în urma unui incindent. În urmă cu 30 de ani Shimotai prepara bucăţi de carne prăjită cu usturoi și a adăugat involuntar, apă. Gustând din lichidul în care fierbea carnea, bărbatul și-a amintit de cafeaua amăruie. După mai multe experimente, Shimota a ajuns la concluzia că trebuie să prăjească usturoiul, după care să-l piseze până când va deveni un lichid. A avut curiozitatea chiar să-l guste. A simțit că rezultatul erorii din bucătărie are oarecum gust de cafea.

După ce s-a pensionat și și-a deschis respectivul local, și-a amintit de rețata de cafea inventată din greșeală, a mai adăugat câteva ingrediente și a pus la vânzare cafeaua făcută din usturoi.

„Pot să garantez că e făcută în cea mai mare parte din usturoi și nu conține nici urmă de cofeină. Poate fi băută astfel și de cei alergici la cofeină. Cafeaua are succes pentru că cei mai mulți o cumpără din curiozitate”, a declarat Yokitomo Shimotai.

Chiar dacă băutura are un gust specific, în opinia niponului ea nu are un miros urât, după ce o consumi nu îţi misoase urât gura, fiind indicată chiar şi femeilor însărcinate şi celor care evită consumul de cafea, din motive de sănătate.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *