Un nou produs montan cărășan


Un nou agricultor din Caraș-Severin a obținut, de data aceasta pentru miere, dreptul de utilizare a mențiunii facultative de calitate „produs montan”. Apicultorul este din localitatea Berzasca și este cel de-al zecelea producător care obține acest drept. Până în prezent singurele produse care purtau această mențiune erau mierea de Mehadiaca, brânza şi sucurile de fructe din Cornereva.
Fermierii cărăşeni sunt tot mai interesaţi să obţină, pentru alimentele pe care le produc în gospodăriile proprii, eticheta facultativă de produs montan. În momentul actual 10 produse poartă mențiunea facultativă de produs montan este vorba de sucuri de fructe și brânză de Cornereva, miere de Cornea și Mehadiaca. La sfârșitul lunii ianuarie un alt producător cărășan a primit pentru produsul miere mențiuniunea facultativă „produs montan”, este vorba de un apicultor din Berzasca.
Această etichetare poate fi realizată doar pentru produsele prelucrate în zona de munte şi obţinute de la animale crescute cel puţin două treimi din viaţă în arealul montan.
La nivel național sunt înregistrate 98 de produse montane dintre care 10 sunt din Caraș-Severin.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *