Veste proastă pentru Caraș-Severin! 11 decese și 212 infectări doar în acest weekend

În acest weekend, încă 11 persoane au decedat din cauza coronavirusului, iar bilanțul deceselor în Banatul de Munte a ajuns la 198.

În ceea ce privește infectările, alți 212 cărășeni au fost confirmați cu infecție cu acest virus în acest sfârșit de săptămână, iar până acum, de la începutul pandemiei, 3.784 au fost testați pozitiv.

Dintre persoanele infectate, 1.132 au fost vindecate în Caraș-Severin, 2 în Timiș și 2 în Hunedoara.

În spitalele din județ se află internate la această oră 189 de persoane infectate, dintre care 10 pe ATI la Reșița și 6 pe ATI la Caransebeș.

De asemenea, peste 1.600 de cărășeni se află în carantină.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului, au fost efectuate peste 8.590 de teste.

În România, în acest weekend, peste 21.400 de români au fost testați pozitiv cu infecție cu acest virus și peste 390 au decedat.

Până acum, la nivel global s-au înregistat peste 54.110.000 de cazuri confirmate și peste 1.313.000 de decese.

Cetățenii trebuie să știe că testele rapide pozitive efectuate în laboratoare private vor fi valabile doar dacă sunt însoțite de un test Real Time PCR. Rezultatele testelor rapide neînsoțite de un Test real Time PCR sunt valabile doar în condițiile în care sunt efectuate de către laboratorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

Oamenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Reamintim că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *