Vinul roşu te poate ajuta să slăbeşti?

Despre resveratrol, “substanţa minune” – extrasă în special din plante cu fructe de culoare închisă, s-a vorbit mult în ultimii ani datorită efectului său puternic antioxidant. Puţini ştiu însă că obiceiul de a bea vin roşu, care este o sursa naturală de resveratrol, stă la baza explicaţiei medicale a “Paradoxului francez”, adică a faptului că francezii sunt oamenii cu cel mai sănătos sistem cardio-vascular din lume, deşi consuma alimente bogate în grăsimi.

Tot substanţa resveratrol, prin proprietăţile sale excepţionale, reprezintă explicaţia faptului că femeile din Franţa îmbătrânesc mai greu.

O veste care te va binedispune. Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Washington State University, vinul roşu te poate ajuta să slăbeşti.

Logica? Vinul conţine resveratrol, un antioxidant care transformă „grăsimea albă” în „grăsime bej”, care se arde mult mai uşor, spune profesorul Min Du, notează harpersbazaar.com. „Conferă echilibru oganismului şi previne obezitatea şi disfuncţiile metabolice”.

Atenţie, nu exageraţi! Sunt necesare cel mult două pahare de vin roşu, seara.

Trebuie să mai ţineţi însă cont de un lucru. Deşi vinul conţine polifenoli, este mai bine să-i oferiţi organismului pe cei din fructe. „Mulţi dintre polifenolii benefici sunt insolubili şi se pierd în procesul de producere a vinului”, susţine profesorul Min Du.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*