Ziua 22 fără cazuri noi!

De 22 de zile, în județul Caraș-Severin nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare cu COVID-19. Deci bilanțul a rămas la cele 112 persoane testate pozitiv.

În județ s-au efectuat până acum 1.646 de teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României a ajuns la 542.646.

Însă, un număr mare de cărășeni se află în acest moment în izolare la domiciliu, mai exact 4.058, majoritatea sosiți din străinătate. În ultimele 24 de ore, 172 de persoane au ieșit din izolare deoarece a trecut termenul de 14 zile. În ceea ce privește persoanele carantinate, un număr de 6 cărășeni se află în acest moment în carantină.

Cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu riscă amenzi și, în acelaşi timp, riscă să se aleagă cu dosare penal dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni. De asemenea, dacă persoanele care ajung în România nu declară corect ţara de unde vin se pot alege cu dosare penale pentru fals în declaraţii. Persoanelor aflate în carantină în Caraș-Severin li se asigură zilnic mijloacele de subzistență și de igienă personală, iar măsurile ferme care se iau, chiar dacă sunt neplăcute sau incomode, pot elimina în bună măsură pericolul reprezentat de răspândirea acestui virus periculos.

În România, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 21.404. Dintre persoanele confirmate pozitiv 15.445 au fost declarate vindecate, în carantină sunt 2.030 de persoane, iar 101.398 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 427 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.395 la linia TELVERDE.

Din păcate, până acum, 1.380 de persoane confirmate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

Cetățenii trebuie să stie că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *