Cea mai scumpă carne din lume!

cea-mai-scumpa-carne-din-lume

Alexandre Polmard este singurul măcelar care oferă carnea de vită Blonde Aquitaine, cea mai scumpă şi rafinată din lume.

Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, în 1990, carnea poate fi păstrată o lungă perioadă. Aer rece este împrăştiat cu o viteză de 120 de km pe oră deasupra cărnii, la -43 de grade Celsius, notează cnn.com. La preţul de 3000 de euro, este cea mai scumpă friptură din lume.

Business-ul a fost fondat în 1846 şi este munca a şase generaţii Polmard.

Rasa de vite de la care provine cea mai scumpă carne din lume se numeşte Blonde Aquitaine şi rivalizează cu exclusivistele rase Black Angus şi Kobe.

Vitele Blonde Aquitaine sunt cresute în condiţii excelente şi unice în lume, în apropierea micului oraş Saint Mihiel în regiunea Meuse, Lorena, din Franţa.

Polmard a investit 1 milion de euro numai în abatorul de la fermă.

La măcelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomeraţie. În ciuda preţului foarte mare, clienţii fac rezervări cu luni înainte pentru a putea cumpăra cea mai scumpă carne din lume.

Am vrut să ofer oamenilor ceva excepţional, să revoluţionez măcelăria tradiţională, spune Alexandre Polmard.

Caprice, restaurantul de două stele Michelin din Hong Kong, a găzduit recent un prânz unde au fost servite şapte feluri de mâncare cu carne de vită maturată timp de 15 ani. Prânzul gândit de chef Fabrice Vulin a costat 700 de dolari de persoană, iar vinul nu a fost inclus în acest preţ.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *