Masinile zburatoare sunt deja realitate! Cum arata si cat costa? [VIDEO]

A fost produsă prima masină zburătoare din lume! Cum arata si cat costă?

Compania olandeza PAL-V International anunta anul trecut că in luna octombrie va incepe productia unei masini zburatoare, numite Personal Air and Land Vehicle (Pal-V), urmând ca în cursul acestui an primul autovehicul de acest fel să fie pe piaţă.

Masina Pal-V este autorizata pentru trafic rutier, dar si aerian. Vehiculul are 3 roti si poate zbura datorita unei elice.

Modelul poate transporta numai 2 persoane, insa performanta companiei este una extraordinara, deoarece PAL-V este prima masina zburatoare din lume. Un mijloc de transport prezent pana acum numai in filmele SF.

Desigur, pretul pentru o asemenea masina nu este unul prea accesibil. Pal-V costa aproximativ 499.000 de euro, iar versiunea sport, Pal-V Liberty Sport – 299.000 euro.

Compania își propune să producă în jur de 100 de mașini zburătoare în anul 2019, iar din 2020 să crească producția la câteva sute pe an.

Când nu va dori sa zboare, șoferul poate apăsa un buton și elicea mașinii se va strânge deasupra asemeni aripilor unui liliac, iar mașina va fi gata de drum.

Sistemul de zbor nu seamana cu cel al unui elicopter, pentru ca elicea nu este actionata de motor, ci de curentii de aer. Astfel, chiar daca in timpul zborului se opresc ambele motoare, autovehiculul poate sa zboare in continuare.

Pentru decolare, masina zburatoare va avea nevoie de o pista de 165 metri, iar pentru aterizare de numai 30 metri.

Cel care va conduce o masina zburatoare va avea nevoie de permis auto, dar si de licenta de zbor.

PAL-V are doua motoare, a cate 100 cai-putere fiecare. Cu o singura alimentare, masina poate zbura aproximativ 500 de kilometri, la o altitudine de 3.500 metri, iar la sol poate sa parcurga o distanta de 1.200 km. Viteza maxima este de 160 km/h.

Masina este fabricata din fibra de carbon, titan, aluminiu si cantareste 664 kg.

Pentru mai multe informatii acesati site-ul producatorului aici.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *