25 de milioane de lei vor fi investiți în Moldova Nouă,


25 de milioane de lei vor fi investiți în Moldova Nouă, prin care locuitorii vor beneficia de un Centru Multicultural nou și investiții în infrastructura rutieră și în spații verzi.
Proiectul va avea două componente: prima prevede extinderea teatrului de vară prin înființarea și dotarea unui Centru Multicultural cu sală de spectacole, amfiteatru, bibliotecă, muzeu, săli de curs, ateliere, spații administrative și spații recreative exterioare. Centrul va fi dotat atât cu mobilier și echipamente pentru organizarea de spectacole și alte activități recreative, cât și cu echipamente IT și de birou.
Iar cea de-a doua componentă prevede lucrări de reabilitare realizate la strada Dunării, în lungime de aproape 1,5 km şi la strada Port, cu lungime de 165 m, precum și reabilitarea trotuarelor aferente. În plus, se va realiza o pistă de biciclete în lungime de 1,5 km. Tot în cadrul acestei componente, se vor amenaja spații verzi adiacente Centrului Multicultural, pe o suprafață de peste 11.000 mp, vor fi realizate alei pietonale și carosabile, spații de joacă pentru copii, iar zona va fi dotată cu mobilier urban, cișmele de apă și fântâni.
Investițiile se vor realiza prin programul „Îmbunătațirea calitătii vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Durată de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *