29 de perchezii și bunuri confiscate în valoare de aproape 21.000 lei în Caraș-Severin și Timiș


29 de perchezii și bunuri confiscate în valoare de aproape 21.000 lei. Aceasta este rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool.
Contrabanda cu țigări și alcool a fost în vizorul polițiștilor și procurorilor cărășeni. Aceștia au descins la 9 locații din județele Caraș-Severin și Timiș. De asemenea, au fost puse în aplicare 20 de percheziții la autovehiculele folosite de persoanele bănuite. În urma perchezițiilor au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 21.000 lei.
„În urma activităților, au fost ridicate 3.020 de țigarete și 299 de litri de alcool, susceptibili a fi proveniți din contrabandă, 347 de articole pirotehnice deținute ilegal, precum și 2.000 de euro, obținuti din astfel de activități, bunuri estimate la o valoare totală de 20.930 de lei.
Din cercetări, a rezultat faptul că în perioada februarie-iulie 2021, 6 persoane cu vârste cuprinse între 38 și 76 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, ar fi transportat, depozitat și comercializat țigări și alcool, provenite din Republica Serbia, sustrăgându-se de la plata accizelor și taxelor vamale, cauzând, astfel, un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 80.804 lei. Față de cinci dintre persoanele bănuite Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”
, au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin.
Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Oravița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă al poliției.

sursă foto: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.