Povestea lui Iosif, Maria şi a pruncului devin un road movie specific nord american, în viziunea lui Bryan Adams – „Joe and Mary”

Bryan Adams ne surprinde cu o reinterpretare a mitului Crăciunului, prin piesa „Joe and Mary”. Povestea lui Iosif, Maria şi a pruncului devin un road movie specific nord american, în viziunea lui Bryan Adams.

Bryan Adams apare în „Joe and Mary” cu o figură de rebel cu plete blonde, care călătoreşte pe nesfârşitele drumuri americane alături de soţia sa însărcinată. Cuplul caută un loc unde să se nască pruncul, dar găseşte doar un motel închis. Naşterea are loc în muscle car până la urmă, iar Bryan Adams (sau dublura sa) începe un dans frenetic fix când intră cel mic în acest univers. Nu e nimic mai american decât această interpretare.

Piesa este o combinaţie de country cu rock clasic american, genul de muzică pe care o auzi în orice american diner şi uneori la Hard Rock Cafe. Cei 3 magi sunt aici 3 bikeri, surprinzător de blajini pentru simbolurile etalate pe vestele de piele. „Joe and Mary” este unul dintre single-urile de pe EP-ul surpriză al lui Bryan Adams, lansat pe 15 noiembrie. Este o colecţie de 5 piese de Crăciun, intitulată „Christmas EP”.

Pe lângă „Joe and Mary” include şi un cover după piesa „Must be Santa”, a lui Bill Fredericks şi Hal Moore. Aceasta a primit un cover şi de la Bob Dylan pe albumul său de Crăciun din 2009. Celelalte 3 piese de pe EP sunt „Christmas Time”, „Reggae Christmas” şi „Merry Christmas”. Bryan Adams rămâne o forţă a naturii, după o carieră de 4 decenii.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *