6 cărășeni, prinși băuți, drogați și fără permis la volan! Printre aceștia se numără și mai mulți minori


Tot mai mulți cărășeni se urcă băuți și drogați la volan.

Se pare că nu mai puțin de 6 astfel de cazuri au raportat oamenii legii, doar în ultimul weekend.

Spre exemplu, polițiștii au oprit pentru control, în Mehadica, un ATV ce se deplasa din centrul localității către Lăpușnicel, care nu figura înmatriculat sau înregistrat în circulație.

De asemenea, conducătorul auto, de doar 28 de ani avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva minute mai târziu, tot în Mehadica, polițiștii au oprit pentru control o motocicletă care nu figura înmatriculată în circulație, condusă de un adolescent de 15 ani din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea alcooltest avea o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt minor, de 17 ani, a fost prins la volanul unei mașini, pe o stradă din Reșița, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult decât atât, la testarea cu drugtest a rezultat că acesta consumase THC.

Și la Verendin, un tânăr de 25 de ani din localitate a fost prins beat la volan. Acesta avea o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, alți 2 tineri, unul de 24 și unul de 25 de ani, au fost prinși drogați la volan, în Oravița.
Cei 2 consumaseră THC și metamfetamină.

În toate cazurile, tinerii în cauză au fost duși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), conduc la vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Astfel, prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive și a conducerii autovehiculelor sub influența acestora sau a alcoolului reprezintă o prioritate a polițiștilor cărășeni.

Polițiștii cărășeni acționează în permanență pe drumurile publice pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *