Oravița, gazda celui mai mare proiect educațional din această vară

Peste 150 de copii şi tineri cu vârste între 7 şi 18 ani din Oraviţa vor lua parte, în perioada 27-31 august 2022, la Tabăra din Inima Familiei, eveniment organizat chiar în oraşul lor şi care este cea mai mare tabără de acest fel organizată de Episcopia Caransebeşului în parteneriat cu autorităţile locale, şcolile şi parohiile ortodoxe din oraş. Activităţile la care vor participa copiii şi tinerii vor fi şi în acest an diversificate, punându-se accent atât pe latura educaţională – prin atelierele desfăşurate în context non-formal de educaţie pentru viaţă, dezvoltare personală, lucru în echipă şi comunicare, dar şi pe latura moral-duhovnicească, prin participarea la sfintele slujbe, dar şi la ateliere specifice. Un capitol important îl ocupă, desigur, jocurile şi concursurile, serile tematice şi cele de divertisment, copiii având posibilitatea să participe la un program bogat şi adaptat vârstei, propus de către animatorii socio-educativi de la ATOR Banatul de Munte.

Activităţile din cadrul taberei se vor desfăşura în incinta Campusului Şcolar al Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din localitate, dar şi în diverse alte puncte din oraş. Pentru ziua de duminică, 28 august, este programată săvârşirea Sfintei Liturghii cu participarea tururor copiilor, tinerilor şi voluntarilor în foişorul din curtea bisericii istorice Sf. Proroc Ilie din Oraviţa, iar la orele după-amiezii părinţii copiilor sunt invitaţi la un atelier dedicat lor în sala de festivităţi a Liceului Drăgălina. Un alt moment important al evenimentului va fi Procesiunea Tinereţii, care se va desfăşura miercuri, 31 august, pe traseul: Campusul Liceului „Mihai Novac” – Zona Gării – Biserica Sfântul Ilie Oraviţa. Procesiunea va fi urmată de festivitatea de premiere a participanţilor, în cadrul căreia se va oficia o slujbă de mulţumire şi se vor oferi premii constând în cărţi şi icoane.

Tabăra din acest an îşi propune să fie şi o modalitate prin care organizatorii susţin candidatura oraşului Oraviţa la obţinerea statutului de Capitala Tineretului 2024, având în vedere că oraşul de pe Valea Caraşului se află în finala acestei competiţii, alături de alte două oraşe din România, Ploiești și Vaslui.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *