Aceasta este prima fotografie a unui om

aceasta-este-prima-fotografie-a-unui-om

Cea dintâi imagine foto în care apare imortalizată silueta unui om a fost realizată acum mai bine de un secol şi jumătate, mai precis în 1838, în Franţa.

Fotografia unicat, acum obiect de muzeu şi studiu în arta foto, are ca autor pe Louis Daguerre, inventatorul procesului fotografic şi reprezintă un segment din Bulevardul Du Temple din Paris, fiind considerata prima fotografie din istorie a unei fiinte umane. Procesul implica expunerea unei placi metalice tratata chimic pentru zece minute si, desi sunt si alte persoane in fotografie, din cauza faptului ca se aflau in miscare ele nu au aparut in imagine. In schimb, este cat se poate de clara silueta unui barbat si a unui lustragiu care ii lustruia pantofii, cei doi intrand impreuna in istorie fara ca macar sa fi avut habar de acest lucru…

Daguerre, considerat părintele fotografiei, a intrat în istoria inventicii de gen prin daghereotipie-procedeu de fotografiere (azi abandonat) care fixă imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o placă de cupru argintată, sensibilizata cu vapori de iod şi brom.

De atunci, tehnicile au progresat într-atât de spectaculos, încât o imagine că aceasta ar putea fi considerată un „rebut tipografic”, dacă n-am şti când a fost făcută şi în ce condiţii de pionierat în domeniu.

Sursa: Izismile

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *