Afaceri de aproape 2 miliarde de lei pentru jucătorii din Caraș-Severin

Anul 2024 va fi caracterizat prin multe provocări direct proporționale cu realizările companiilor de elită care activează pe piața românească.

Industria prelucrătoare din Caraş-Severin, formată din cele mai mari 50 de fabrici din judeţ după venituri, adună afaceri de aproape 2 miliarde de lei, potrivit datelor Registrului Comerţului. În clasament, companiile din industria auto, din piaţa de construcţii şi cea alimentară ocupă cele mai multe poziţii.

Cel mai mare jucător din industria prelucrătoare a judeţului Caraş-Severin este Bordnetze, producătorul de componente auto cu afaceri de 759 mil. lei în 2022. Bordnetze, membră a grupului Sumitomo Electric Bordnetze, activează în industria automobilistică în România din anul 2010 și se ocupă cu fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare electrice. Cablajele auto pe care aceștia le produc sunt realizate în 3 locații de producție, amplasate în Caransebeș, Drobeta-Turnu Severin și Târgu Jiu.

Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari fabrici din acest judeţ este TMD Friction România, producător auto cu afaceri de 311 milioane lei în 2022. Compania deţine în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, o fabrică unde produce plăcuţe de frână, construită în anul 2007, după o investiţie de 10 milioane de euro.

Compania livrează plăcuţele de frână pentru echipările de fabrică ale marilor producători auto, precum BMW, Mercedes, Toyota, VAG şi alţii. TMD Friction face parte din grupul japonez Nisshinbo şi cuprinde brandurile Textar, Mintex, Don, Pagid, Nisshinbo, Cobreq şi Bendix. Grupul TMD, cu o istorie de peste un secol, are activităţi de producţie pe 11 pieţe din întreaga lume.

Aceste două companii au reuşit să obţină venituri de peste 100 milioane lei venituri în 2022. Cei mai mari doi jucători realizează circa jumătate din cifra de afaceri a celor mai mari 50 de fabrici din Caraş-Severin.

La o distanță considerabila podiumul e completat de Guala Dispensing cu o cifra ce se apropie de 100 de milioane (97,8 mil.), care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, cu sediul în Buchin.

Următoarele locuri în clasamentul celor mai mari 50 de fabrici din judeţul Caraş-Severin sunt ocupate de producători din industria materialelor de construcţii şi din industria alimentară.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *