Exista al saselea simt?

al-saselea-simt-exista

Misterul din spatele celui de-al “saselea simt” – adica felul in care oamenii reactioneaza la nivel psihologic – este cu un pas mai aproape de a fi dezlegat, potrivit unui neurolog din Sydney.

Un studiu de cinci ani, desfasurat prin monitorizarea activitatii cerebrale a unor subiecti in timpul unor sesiuni de terapie a dezvaluit ca doi indivizi se pot alinia psihologic – adica parti din sistemele lor nervoase sa pulseze in armonie – in ciuda absentei oricarui contact fizic intre ei.

Trisha Stratford, neuropsihoterapeutul care a derulat cercetarea in cadrul Universitatii Tehnologice din Sydney, sustine ca studiul a oferit posibilitatea unei intelegeri mai profunde a ceea ce se intampla atunci cand oamenii interactioneaza, inclusiv atunci cand un cuplu se indragosteste.

Cercetatoarea a descoperit ca intr-un moment de unitate intre doi oameni sau intr-o stare semiconstienta, cel mai incitant lucru este ca o parte a creierului denumita lob parietal se actioneaza. „Atunci cand acest eveniment are loc, ne putem citi reciproc mintile si trupurile la un nivel mai profund – al saselea simt”, declara Trisha Stratford.

Tot neurologul sustine ca o comunicare vizuala si auditiva fata in fata intre terapeut si pacientii voluntari a rezultat in alinierea a ceea ce este cunoscut ca sisteme nervoase anatomice. Iar acest lucru se poate vedea si pe ecranele aparatelor de monitorizare cerebrala. Aliniamentul pishilogic, este de parere Trisha, ar putea fi capital intr-o terapie de succes.

„Al saselea simt nu este ceva care tine de magie, ci o capacitate concreta din dotarea creierului uman. Cercetarile demonstreaza ca dispunem de capacitatea de a ii intelege pe oameni mai profund decat o facem in mod normal in conversatiile generale”, crede psihoterapeutul Alan Meara. Cheia pentru a crea o astfel de legatura intrinseca cu un interlocutor? Acordarea atentiei totale si nedistrase de care suntem capabili. Mai mult, intalnirile repetate in asemenea conditii contribuie la solidificarea armonizarii.

Sursa: SMH

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *