Alte tipuri de rovinete

De astăzi a intrat în vigoare posibilitatea achiziționării rovinetei de o zi . Rovineta pentru 60 de zile o înlocuiește pe cea de de 90 zile. Până acum cea mai scurtă perioadă pentru care putea fi achiziționată rovineta era de 7 zile. Aceasta nouă rovinetă de o zi costă 3 euro (14,91 lei). Noua rovinietă de o zi va fi valabilă pentru toate categoriile de autovehicule.

Pentru autoturisme (categoria A)sunt disponibile următoarele roviniete (cu prețul în euro) de : 1 zi (2,5); 10 zile (3,3), 30 de zile (5,3), 60 de zile (8,4) și 12 luni (28), ceea ce, în martie, la un curs de schimb de 4,97 lei pentru un euro înseamnă că se plătește între 12,43 lei pentru rovinieta de o zi și 139,16 lei pentru cea valabilă un an.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, „În perioada 11 – 21 martie 2024, emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației. Controlul se efectuează cu ajutorul sistemelor de camere video care, în Caraș-Severin, sunt amplasate pe DN6 la Mehadia, pe DN58 la Soceni şi pe DN57 la Naidăş. Chiar dacă pe DN58B nu a fost amplasată nicio cameră, cei ce se deplasează spre Timișoara nu ar trebui să uite faptul că există unele pe DN59, la Jebel, pornite non-stop!”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *