La Mulţi Ani, Antonia!

Antonia, pe numele său complet Antonia Clara Iacobescu (n. 12 aprilie 1989, București), este o cântăreață și fotomodel de origine română. De la vârsta de 5 ani a trăit alături de părinții săi în Statele Unite ale Americii. Antonia a trăit și crescut în statul Utah și în orașul Las Vegas din statul Nevada, unde a terminat liceul și a intrat și în lumea modelling-ului. A participat la sute de ședințe foto pentru cataloage și a ajuns să colaboreze cu agenții mari din America, cum ar fi Lenz sau Ford Models. Cântăreața povestește însă că experiența în modelling i-a lăsat un gust amar, din cauza rivalităților dintre manechine, deși înainte să-și dedice viața muzicii, Antonia și-a sporit popularitatea prin lansarea propriei linii de modă în parteneriat cu Ford Models, acțiune care a propulsat-o pe prima pagină a unor publicații din România.

Tatăl natural al Antoniei s-a despărțit de Denise, mama vedetei, pe când Antonia era doar un bebeluș. Între timp, mama solistei s-a recăsătorit cu Mihai Iacobescu și, pe când actuala cântăreață avea doar cinci ani, au plecat cu toții în Statele Unite ale Americii. Pe tatăl ei natural nu l-a cunoscut nici până în ziua de azi.

Antonia cântă de la vârsta de 10 ani și a făcut școala de muzică în Statele Unite. Faptul că a trăit printre oameni de culoare a influențat-o în muzică. Așa se explică și apropierea de Velea, care între timp a influențat-o și stilistic. Stilurile RnB și Soul le simte cel mai aproape și a fost influențată de acestea în mod decisiv.

După 13 ani petrecuți în SUA (Utah și Nevada, mai exact Las Vegas), Antonia a fost deportata si s-a întors cu familia în România. Aici, ea l-a întâlnit pe Tom Boxer, prin intermediul unui antrenor de fitness care o auzise cântând, impresionându-i în egală măsură cu vocea și frumusețea ei.

Din întâlnirea Antonia și Tom a luat naștere și primul hit „Roses on Fire”, care a beneficiat de un videoclip regizat și filmat de Tom Boxer. „Este prima fată top-model care cântă cu adevărat. În studio nu am avut ce să corectez la vocea ei; este pur și simplu talent nativ!”, a declarat Tom Boxer. Roses on Fire a avut un mare succes și peste hotare, fiind difuzat pe posturi de radio și televiziune din țări precum Olanda și Polonia.

În anul 2005 a apărut în calitate de model în videoclipul „Everywhere We Go” al lui X1 featuring Lil Flip.

Un alt hit a fost cântecul „Morena”, creat de Tom Boxer. A fost potrivit barometrelor de măsurare a audiențelor radio tv, „cea mai difuzată piesă românească a momentului” în luna februarie a anului 2010. După două luni și jumătate de la prima difuzare, Morena a reușit să urce în clasamentele muzicale. Au urmat cântece precum „Shake it Mamma” și „Hit’em up girl”, care au fost un mare succes.

Antonia a rămas însărcinată în luna decembrie a anului 2009. A născut în data de 28 august 2010 o fetiță, pe care a numit-o Maya Rosaria Castellano. Tatăl este Vincenzo Castellano și este nepotul lui Joshua Castellano, proprietarul clubului Bamboo. Câte luni a fost în concediu maternal, Antonia a fost nevoită să stea departe de scenă.

În vara anului 2011, Antonia a revenit pe scenă în noua sa carieră de cântăreață solo. Aceasta a lansat un nou single numit „Marionette” scrisă de producătorul și DJ-ul olandez Afrojack. Piesa a debutat pe poziția 96 în topul celor mai ascultate piese din România.

În toamna anului 2011 a lansat, alături de trupa Vunk, piesa „Pleacă”.

În vara anului 2012, Antonia a lansat piesele „I got you” și „Jameia”, cea din urmă ajungând pe locul 5 în România.

Pe 27 decembrie 2014 Antonia a mai născut un copil, un băiețel care a fost numit Dominic. Tatăl copilului este Alex Velea. Aceasta mai are inca un băiețel cu cântărețul Alex Velea, Akim.

Pe data de 17.04.2015 Antonia a lansat albumul ei de debut „This is Antonia” prin intermediul casei de discuri Roton. Albumul conține 12 piese și este disponibil în format fizic și digital.

sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *