Aproape 1.040 de absolvenţi de a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată


Aproape 1.040 de absolvenţi de a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată.

Mai exact, 77,88% dintre elevi au fost repartizați pe cele peste 1.330 de locuri disponibile pentru învățământul liceal de stat în anul școlar 2021 – 2022.

La filiera teoretică, respectiv profilurile real și umanist, din peste 800 de locuri disponibile, aproape 730 au fost ocupate.

La filiera tehnologică, respectiv profilurile tehnic, servicii, resurse naturale și protecția mediului, din aproape 530 de locuri disponibile, 310 au fost ocupate.

La filiera vocațională, respectiv profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic, din peste 180 de locuri, aproape 140 au fost ocupate.

În învățământul profesional și dual, din cele peste 390 de locuri disponibile, aproape 270 au fost ocupate.

Astfel, au rămas dispobile pentru a doua etapă aproape 310 locuri.

Menționăm că 2 candidați au fost admiși cu media generală 10.

Elevii care nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni, vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august.

În intervalul 9 – 11 august, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *