Aproape 190 de elevi și 80 de profesori sunt infectați cu COVID-19 în Caraș-Severin

În unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt confirmate la această oră aproape 270 de cazuri de infectări cu COVID-19, mai exact, 186 în rândul elevilor și preșcolarilor și 80 în rândul profesorilor.

Însă, orele cu prezență fizică vor fi suspendate doar în momentul apariției a 3 cazuri de infectări într-o clasă.

Astfel, în aproape 20 de clase din unități de învățământ din Reșița, Bocșa, Caransebeș, Moldova Nouă, Grădinari, Băile Herculane, Măru și Padina Matei, copiii participã la orele de curs în format online.

Inspectoratul Școlar Județean a anunţat că rata de ocupare a paturilor din spital, destinate pacienților infecţati cu COVID-19 este de sub 65%. Ceea ce înseamnă că, începând de astăzi, toate unitățile de învățământ își vor desfățura activitatea didactică în format fizic.

Reamintim de asemenea că școlile trec în sistem online doar dacă rata de ocupare a paturilor COVID din spitale este de 75%.

Deci, datorită faptului că nu s-a depășit acest prag, toate unitățile școlare din Caraș-Severin funcționează cu prezență fizică.

Inspectoratul Scolar Județean şi Directia de Sănătate Publică țin o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ din judeţ, pentru a se asigura că se respectă absolut toate masurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu COVID-19 ca urmare a desfăşurării activităţilor didactice.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *