Aproape 500 de amenzi în 3 zile

În 3 zile, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

181 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză stabilite pentru anumite tronsoane de drum.

36 de bicicliști și pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional în consecință.

59 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Dintre cele 28 de permise de conducere reținute, 9 au fost reținute pentru viteză excesivă, tot 9 pentru depășiri riscante sau neregulamentare și alte 9 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *