Aproape 90 de candidați au susținut astăzi examenul de Definitivat

Profesorii debutanți care aspiră la o carieră didactică în învățământul preuniversitar au susținut astăzi examenul de Definitivat.

În Caraș-Severin, din 91 de candidați înscriși, 86 s-au prezentat pentru a susține examenul.

Examenul a început la ora 9, iar candidații au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele.

Examenul de Definitivare poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ. Această probă este obligatorie pentru ca profesorii să obțină gradele didactice. Așadar, cadrele didactice care vor fi admise la examenul de Definitivat vor obține titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Mai mult, profesorii angajați cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.

Însă, profesorii care nu vor promova examenul de definitivare, pot fi angajați în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, doar cu statut de profesor debutant.

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. În aceiași zi, dar și în ziua următoare, candidații nemulțumiți vor putea depune contestații, iar rezultatele finale se vor afișa pe 04 august.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul definitivat.edu.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *