Asociația Acasă în Banat a salvat încă 2 mori de apă, de data această de la Răcășdia


Asociația Acasă în Banat a salvat încă 2 mori de apă, de data această de la Răcășdia.

Este vorba despre două mori amplasate pe râul Ciclova, Moara din Vârtop și Moara din Sat, fiind singurele care au supraviețuit dintr-un șir de 9 mori care existau în zonă, în urmă cu un secol.

Astfel, aproximativ 150 de persoane au participat la eveniment, începând cu elevii de la Școala din Răcășdia, cei de la Liceul Dragalina din Oravița, voluntarii Asociației Acasă în Banat, precum și foarte mulți localnici veniți să dea o mână de ajutor.

De asemenea, echipa de la Primărie a pregătit materiale, scule, utilaje, tractoare cu remorci, buldoexcavatoare și multe altele.

Lucrările au vizat reparații capitale la acoperiș, zugrăvire, tratament a pieselor de lemn, revopsirea pieselor metalice ruginite, precum și amenajarea zonei înconjurătoare, pentru a o transforma într-o zonă de promenadă, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.


Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean și să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri.

De asemenea, Asociația poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com, iar cei care doresc pot dona în contul Asociației Acasă în Banat.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *