Atenție șoferi și pietoni… la vremea rea


Vine vremea rea, iar pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii cărășeni se vor afla în continuare pe teren și de asemenea, vin cu unele recomandări pentru șoferi.

Conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită, pentru că poartă, nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.

– Asigură-te că farurile sunt aprinse
-Mărește distanța față de mașina din față
-Mergi mai incet. Frânarea durează mai mult pe un drum alunecos, iar cu cât mergi mai încet, cu atât iți va fi mai ușor să te oprești în caz de urgență
-Asigură-te că mașina este pregătită pentru condițiile de vreme (verifică bateria, antigelul, lichidul de parbriz, ștergătoarele, farurile, anvelopele)
-Fii mai precaut în apropierea intersecțiilor

Menționăm că viteza neadaptată la condițiile de drum rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din județ.

De asemenea, pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Ei trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Șofatul în condiții optime de vizibilitate și trafic sunt visul oricărui șofer.

Lipsa ploii sau a ninsorii, a ceții, a carosabilului acoperit cu apă sau cu zăpadă pot face din șofat o plăcere, dar acest lucru se schimbă odată ce apar condițiile nefavorabile provocate de vremea rea.

Dacă luăm toate măsurile de siguranță, eliminăm într-un procent foarte mare pericolele și ne protejăm, atât pe noi, cât și pe cei din jur.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *