Beneficiile sucului de coacăze negre

 

beneficiile-sucului-de-coacaze-negre

Consumul de suc de coacăze îmbunătăţeşte semnificativ sănătatea cerebrală – cel puţin aşa se arată în concluziile unui nou studiu realizat de cercetători de la New Zealand Institute for Plant & Food Research şi de la laboratorul Brain Performance and Nutrition Research Center de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie), publicat în Journal of Functional Foods.

„Vinovate” ar fi antocianele, pigmenţi naturali care se găsesc în coacăze şi în alte fructe de pădure, menţionează metronews.fr.

Cercetătorii au observat timp de trei săptămâni 36 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. O dată pe săptămână, participanţii la studiu au băut suc de coacăze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat în Noua Zeelandă) sau un produs placebo. Apoi au fost testaţi pentru evaluarea capacităţilor lor cognitive şi li s-a luat sânge, înainte şi după fiecare ingerare.

Rezultatul a fost că sucul de coacăze (proaspete, nu din pudră) are un efect pozitiv asupra performanţelor cognitive ale participanţilor din prima oră după consum. În plus, analizele sanguine au arătat o creştere a concentraţiei de monoamine după consumul de suc. Aceşti neurotransmiţători (neuradrenalina, dopamina, serotonina) sunt implicaţi în reglarea stării de spirit.

O echipă de oameni de ştiinţă îşi propune acum să realizeze un alt studiu, care să stabilească cât timp durează efectele consumului de suc de coacăze negre, încheie metronews.fr.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *