Danezii au lansat pe piaţă o bere produsă cu urină reciclată

De multe ori ne întrebăm unde o să ajungă planeta noastră, dacă îşi continuă acest drum liniar către autodistrugere. Mulţi sunt cei care încearcă să salveze câte un munte transformându-l în Parc Natural, câte o apă sau pădure numind-o Arie Protejată, câte o stâncă ce devine Rezervaţie Geologică sau câte un animal sau plantă ce devine Monument al Naturii… cu toate astea însă, sunt parcă şi mai mulţi care nu respectă acest lucru şi care, în ignoranţa lor, distrug încet şi sigur această lume de contraste de care cu toţii suntem uneori atât de mândri.

Cea mai mare problemă nu este una de suprafaţă, ci una de cantitate, planeta noastră nu mai poate duce în spate atâtea deşeuri, ce continuă să crescă cu cifre inimaginabile în fiecare zi. Această “picătură de apă” ce poate fi ambalajul unui pachet de ţigări sau un container de substanţe chimice reziduale, cu siguranţă lasă răni adânci în “piatra” acestei planete, pe care noi toţi o numim Casă.

Într-o perioadă în care problema globală a deşeurilor alimentare primeşte tot mai multă atenţie, producătorii de bere au început să fie tot mai inventivi şi să folosească ingrediente reciclate pentru berile lor.

Există bere englezească facută din pâine veche, bere americană făcută din apă reciclată, iar mai nou, danezii au inventat o bere produsă din urină reciclată.

Fabrica Nørrebro Bryghus din Danemarca a lansat recent ”Pisner”, o bere realizată cu aproximativ 50.000 litri de urină colectată din pisoarele de la cel mai mare festival de muzică din Europa de Nord, Roskilde Music Festival.

Deşeurile umane nu sunt filtrate şi folosite în bere, ci sunt folosite pentru a fertiliza câmpurile de orz pentru malţ, în locul fertilizatorilor de origine animală sau cele chimice.

Consiliul Danemarcei pentru Agricultură şi Alimentaţie numeşte aceasta idee „beercycling”, iar directorul executiv al fabricii de bere Henrik Vang declara pentru International Business Times că au vrut prin intermediul acestei beri să testeze capacitatea fabricii de a produce bere reciclată.

Fabrica a produs în primă fază 60.000 de sticle de Pisner. Voi aţi încerca o astfel de bere?

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *