Bosquito a lansat single-ul „Viu”, extras de pe albumul „Sus”

Bosquito a lansat single-ul „Viu”, extras de pe albumul „Sus” şi care primește un videoclip alb-negru cu filmări prim plan cu artiştii. „Duios” şi „melancolic” sunt două cuvinte care vin în minte când asculţi melodia.

Acordurile molatice din „Viu” te transpun într-un film de epoca, pentru că partea înălţătoare de la refren să aducă romantism şi optimism. Ritmul şi frazarea sunt elegante, cursivitatea este perfectă şi nu îţi dai seama dacă asculţi o piesă bună pentru un bal al bobocilor de acum 20-30 de ani sau o piesă de aniversare a 30 de ani de căsnicie.

Iar versurile precum „Şi ochii ei au luat deodată privirea mea ostatică/ Şi timpul a înţepenit într-o cadenţă statică” impresionează plăcut pe cel care caută semnificația acestui track. Sunt şi câteva referinţe mitologice şi unele biblice.

Iată mesajul transmis de artişti cu privire la povestea piesei:

“Viu” – Într-o noapte friguroasă de primăvară, viețile a doi îndrăgostiți s-au schimbat pentru totdeauna fără ca ei, atunci, să aibă idee. Pe undeva pe-o colină din jurul Iașului, lângă releul Bucium, se înfiripa “Viu”, povestea acelui moment.

Ne-am gândit mult dacă și cum să înregistrăm acest cântec. Versurile lui reverberează vremuri ce și-au pierdut de mult petalele, când vulgaritatea în artă era ceva periferic, în schimb se suspină la vers, metaforă și se aclama dublul sau triplul înțeles.

Și totuși, vouă, rătăciților care încă mai zgâriați coaja acestui început de lume nouă în căutare de poezie, vă prezentăm “Viu”. Sper să găsiți aici măcar puțin din ceea ce căutați.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *