Cannes 2018: fără selfie-uri pe covorul roșu şi fără proiecţii în avanpremieră pentru jurnalişti! [VIDEO]

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, eveniment ce se va desfășura în perioada 8 – 19 mai, vin cu noi reguli: fără selfie-uri pe covorul roşu, fără proiecţii în avanpremieră pentru jurnalişti și mai multe dezbateri pe tema locului femeilor în industria filmului.

Delegatul general al evenimentului, Thierry Frémaux, a explicat vineri, în cadrul unui interviu pentru revista de specialitate Le Film Français, că „spectatorii nu vor mai avea voie să facă selfie-uri pe covorul roşu”, aducând ca argument „dezordinea inoportună care se creează” pe scările de la intrare.

Un alt element de noutate constă în faptul că, anul acesta, presa va viziona filmele din selecţia oficială în acelaşi timp cu premiera mondială din timpul serii şi nu înainte, pentru a ”reda toată atractivitatea şi toată strălucirea serilor de gală”. În felul acesta, ”suspansul va fi total”, spune Thierry Frémaux.

[insert_php]
include ‘reclame.html’;
[/insert_php]

Această decizie va schimba modul de lucru al jurnaliştilor, care puteau până acum să vizioneze o parte dintre filme în matineu, cu câteva ore înainte de gală. Ca urmare a scandalului Weinstein, a mişcării #MeToo şi a dezbaterilor despre statutul femeilor din industria de film, Frémaux va organiza „curând” o întâlnire cu Marlene Schiappa, secretarul de stat responsabil cu egalitatea între femei şi bărbaţi, şi Pierre Lescure, preşedintele Festivalului de la Cannes.

Festival de la Cannes se desfăşoară anul acesta în perioada 8 – 19 mai, iar preşedinta juriului va fi actriţa australiană Cate Blanchett, cea de-a 12-a femeie care primeşte această funcţie, la patru ani după regizoarea neozeelandeză Jane Campion.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *