Ce măsuri s-au luat în Banatul de Munte în funcție de rata de incidență?

Comitetul Județean pentru Situații de Urgențîă Caraș-Severin a aprobat scenariile pentru localitățile din Banatul de Munte în funcție de rata de incidență.

Astfel, localitatea Cărbunari scapă de o serie de restricții, deoarece rata de incidență a scăzut, fiind acum de 3,44 la mie. Însă, rămân valabile măsurile stabilite pentru incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 3 la mia locuitori, până în data de 26 mai.

În cazul localităților Mehadica, Grădinari, Răcăşdia, Vrani, Forotic şi Moldova Nouă, incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Mai exact, la Mehadica incidența este de 2,98 la mie, la Grădinari incidența este de 2,47 la mie, la Răcășdia este de 1,90 la mie, la Vrani este de 1,89 la mie, la Forotic incidența este de 1,80 la mie, iar la Moldova Nouă este de 1,78 la mie.

Asta înseamnă că se reia organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole. Activitateaeste permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Se reia şi activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, dar este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Aceste măsuri se aplică pentru o perioadă de 14 zile, mai exact de astăzi, 20 mai și până pe 02 iunie, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *