Ce să mănânci ca să ai o stare de spirit excelentă

Alege alimentele potrivite şi îţi vei îmbunătăţi starea de spirit. E atât de simplu!

Alimentele pot calma stările de anxietate. Şi atacurile de panică pot fi ameliorate cu ajutorul unei diete care are la bază fructe şi legume proaspete. Când te conftrunţi cu stări de anxietate de multe ori intervine şi oboseala, lipsa de motivaţie sau alimentaţia haotică.

Iată câteva alimente care calmează mintea şi sunt bune pentru sănătate:

Portocalele

Acestea nu fac minuni doar în cazul răcelilor.

Cantitatea mare de vitamina C ajută la reducerea nivelul de cortizol (hormonul stresului) şi a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă mai puţină anxietate. Alte alimente bogate în vitamina C care te ajută să fii mai plin de viaţă: kiwi, grepfrut, căpşuni, roşii sau broccoli.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în vitamina B1 sau tiamină, care stimulează fucţionarea celulelor nervoase şi ameliorează stresul. Vitamina E calmează tensiunea musculară şi este de mare ajutor când traversezi o perioadă mai stresantă.

Laptele

Există o explicaţie pentru care paharul de lapte înainte de culcare a devenit o alegere atât de populară. Bogată în vitaminele B2 (riboflavina), B12 şi o doză bogată de proteine, băutura te relaxează şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Totodată, riboflavina îmbunătăţeşte sistemul imunitar, care poate fi grav afectat de stres.

Spanacul

Un motiv în plus să consumi cât mai multe legume cu frunze verzi? Spanacul conţine magneziu care ţine sub control nivelul cortizolului şi îmbunătăţeste sistemul muscular şi cel imunitar.

Sparanghelul

Este o sursă excelentă de potasiu, acid folic şi acizi graşi omega 3, care cresc nivelul de serotonină. Hormonul fericirii reglează dispoziţia şi reduce starea de anxietate.

Carnea de curcan

Acest tip de carne este foarte bogată în triptofan, un aminoacid care are un efect calmant asupra creierului şi oferă o stare generală de bine.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *