Cele mai friguroase locuri din lume [VIDEO + FOTO]

Într-o zi geroasă de iarnă când se înregistrează -30 de grade, vi se pare că e atât de frig? Ei bine, să ştiţi că există locuri în lumea această unde este şi mai rău decât atât. Iată care sunt cele mai friguroase locuri din lume.

Staţia Vostok (Antarctica)

Localizată în apropierea Polului sud geomagnetic, şi situată la aproximativ 3.500 de metri deasupra nivelului mării, staţia rusească de cercetare de la Vostok se află într-un frig permanent. Recordul temperaturii absolute a fost de -89,2° C, temperatură înregistrată pe 21 iulie 1983.

Staţia Eureka (Canada)

Staţia Eureka (Canada), situată în Insula Ellesmere este considerată cea mai rece zonă locuită de pe Pământ. Se află la paralela 80, fiind construită în anul 1947. Media temperaturii anuale este de -20 de grade, iar iarna temperatura scade până la -40 de grade.

Oymyakon (Rusia)

În republica Yakutia, cam la 350 km sud de cercul polar nordic, se găseşte localitatea Oymyakon, unde s-au înregistrat -71.2° în 1926, cea mai scăzută temperatură din emisfera nordică.

Muntele Denali (Alaska, SUA)

Muntele Denali, cel mai înalt vârf din America de Nord (6.194m) a fost considerat mult timp drept cel mai rece munte de pe pământ, temperaturile zilnice situându-se în jurul valorii de -40°C.

Ulaanbaatar (Mongolia)

Situată în stepa asiatică, la 1.300 de metri înălţime deasupra nivelului mării, capitala Mongoliei este considerată drept cea mai friguroasă capitală din lume.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *