Cele mai rare nume de baieti din Romania

Decizia de a alege un nume pentru viitorul bebelus iti apartine tie si partenerului tau desi nu-i nimic rau in a fi deschisa la sugestii – si vei auzi o multime. Un nume este permanent asa ca alege-l cu grija. Incepe sa discuti cu partenerul tau alegerea unui nume cat de curand posibil ca sa ai niste puncte de plecare. Pe langa faptul ca vei dori sa eviti numele care iti readuc in memorie amintiri urate vei dori sa ocolesti si numele celebre ca Cher sau Fabio. Tine la indemana o lista cu nume favorite si noteaza in ea de cate ori un nou nume iti vine minte.

Exista atat de multe lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem numele copilului nostru. In alegerea unui nume pentru copil se tine seama de mai multi factori incepand cu luna nasterii, nume ale stramosilor, zodie, concesii nasilor si rudelor dar …. trebuie avut in seamna pericolul de a alege un nume ridicol, fara nici o legatura de karma cu acel copil.

Unul din cele mai importante lucruri este cum suna numele bebelusului tau cand il spui cu voce tare. Este melodios? Aspru? Se potriveste cu numele de familie?

De obicei, prenumele mai lungi se potrivesc cu numele de familie mai scurte si invers. In general, nu se potriveste sa combini un prenume care se termina intr-o vocala cu un nume de familie care incepe tot cu o vocala – se suprapun (de exemplu Eva Anghelescu).

Evita prenumele care rimeaza cu numele de familie si de asemenea rezista tentatiei glumitelor de genul „Fatu Frumusani” sau „Marin Marinescu”, va fi dragut doar pe moment dar copilul tau va avea acest nume toata viata.

Cele mai rare nume de baieti din Romania sunt din ce in ce mai cautate de viitorii parinti care doresc in mod evident ca fiul lor sa aiba un nume greu de intalnit.

Mai mult decat atat, majoritatea parintilor isi doresc ca numele fiului lor sa fie de asa natura ales incat pe parcurul vietii copilul,ulterior adultul, sa “rasara”, sa fie special oriunde s-ar afla, prin prisma numelui totodata.

Asadar, iata cele mai rare nume de baieti din Romania si semnificatia lor:

Augustin: cel care trezeste viata, cel care imparte binefaceri, maret, venerabil, distins

Eric: Eric a fost numele mai multora dintre primii regi ai Suediei, Danemarcei si Norvegiei

Mihnea: Fiul lui Vlad Tepes purta numele de Mihnea cel Rau si a fost voievodul Valahiei

Timotei: Numele vine de la grecescul Timotheos care inseamna onorandu-L pe Dumnezeu

Toma: este forma romaneasca a numelui de origine grecesc cu radacini aramaice

Thomas, provenit din ta’oma, ce semnifica “geaman”

Abel – nume biblic

Anatolie – nemuritorul

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *