Certificate de vaccinare false în Caraș-Severin! 66 de persoane sunt aduse la audieri


66 de persoane vor fi aduse pentru audieri într-un dosar ce vizează emiterea de certificate false de vaccinare. Perchizițiile au vizat persoane din județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin
În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți au efectuat 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals,fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.
Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.
Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale”,
se arată în comunicatul transmis de IGPR.
Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.