Ciocolata şi… zodiile

Daca multi dintre noi au imbratisat inca din vremuri vechi obiceiul cititului in cafea, prin care viitorul este scos la iveala dintr-o ceasca anonima, de ce n-am incerca sa cautam si in ciocolata o interpretare a felului noastru de a ne comporta, trasand o legatura intre zodii si preferintele lor pentru acest marunt rasfat aflat la indemana oricui.

Fiecare zodie are tipul ei de ciocolată preferat, în funcţie de personalitatea sa. Unii preferă ciocolata simplă, alţii prăjiturile decadente, alţii fursecurile tradiţionale. Ţie care îţi place?

Berbec (21 martie-19 aprilie)

Berbecii sunt aventuroşi, dar nu şi în ceea ce priveşte mâncarea. Primul semn al zodiacului este mai pasionat de bucatele copilăriei decât de preparate sofisticate. Ce poate aminti mai bine de zilele când stăteai cu mama în bucătărie decât o negresă delicioasă, cu multă ciocolată deasupra? Plus că, berbecul aflat mereu în mişcare o poate mânca oriunde. Berbecul va aprecia ciocolata dulce-amaruie, pentru ca numai aceasta ii poate oferi simbolic o perspectiva duala asupra existentei. Daca ciocolata ar fi doar dulce, sau doar amara, lui i se va parea o experienta incompleta. Mai mult, daca ciocolata ascunde si o supriza, fie ca e vorba despre o migdala sau o fructa confiata, Bebecul va fi impresionat.

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Taurul este o zodie de pământ guvernată de Venus, zeiţa frumuseţii şi a plăcerilor. Mâncarea fină este preferata ta, iar ciocolata caldă cu un strop de vin roşu îmbină tot ceea ce ţi-ai dori pentru un răsfăţ decadent. Daca e sa intrebi Taurul ce fel de ciocolata prefera, iti va raspunde cu siguranta ca numai ciocolata fina cu interior cremos il poate satisface. Conservator cum este, odata ce va gasi un tip de ciocolata care sa-l multumeasca pe deplin, nu va mai reunta la ea in veci, savurand de fiecare data cu maxima placere crema ascunsa in interiorul acesteia.

Gemeni (21 mai -20 iunie)

Gusturile gemenilor pot fi combinaţii extreme de ingrediente. În general, pari un motor ce arde energie, dar când vine vorba de mâncare ai nevoie de ceva care să susţină această personalitate debordantă. Brioşele cu aluat şi bucăţi de ciocolată sunt tot ce ai nevoie. Combinaţia de texturi sigur îţi va atrage atenţia. Gemenilor le este greu sa se hotarasca asupra unui lucru iar deciziile pe care le iau de obicei reflecta acest fel de a fi. Daca le oferi ciocolata neagra, ei ar putea dori ciocolata alba, si invers. De aceea, amestecul acesta de alb si negru, de dulce si amar, le poate provoca satisfactie si le va face imposibil refuzul. O cutie cu praline de diverse feluri ii va face fericiti.

Rac (21 iunie-22 iulie)

Racii sunt pasionaţi de alimente cremoase. Nativii din rac sunt regii şi reginele neîncoronate ale mâncatului emoţional, dar preferă preparatele rafinate. Un soufle de ciocolată este tot ce are nevoie un rac pentru a fi fericit. Ciocolata cu lapte a fost inventata, se pare, pentru Raci. Ei pot savura acest deliciu cu pofta uriasa, mai ales atunci cand acesta are in compozitie si o crema interesanta – de iaurt, de visine sau de portocale. Ca o varianta, placerea lor va atinge cote maxime atunci cand vor gusta o inghetata de ciocolata imbracata in sirop de fructe.

Leu (23 iulie-22 august)

Leul este teatral, este strălucitor şi îi place să fie mereu în lumina reflectoarelor. Problema este că nu are răbdare să aştepte şi vrea recompensă imediată. Bineînţeles că vor deserturi elegante şi cea mai bună variantă este o prăjitură de ciocolată fără făină, cu un topping generos de ciocolată. Leul cauta mereu experiente deosebite si pe el nu-l va multumi niciodata banala ciocolata cu lapte sau cu alune. Lui trebuie sa-i oferi ciocolata fina cu martipan, care il va ridica in al noualea cer, ori praline cu crema de pepene galben sau lamaie, combinatii excentrice care ii vor multumi atat gustul rafinat, cat si orgoliul pe care il are.

Fecioară (23 august-22 septembrie)

Fecioara este in general foarte atenta la detalii si, plecand de la acest aspect, ciocolata ei preferata trebuie sa aiba o forma sau un ambalaj interesant. O impresioneaza usor pralinele cu forme deosebite, care contin creme apetisante dar, pe de alta parte, sunt mari sanse sa refuze, de pilda, bomboanele din ciocolata care nu sunt ambalate individual. Pentru fecioară mâncarea trebuie să aibă şi rol funcţional, aşa că un fruct cu vitamine este chiar indicat să se găsească şi în deserturi. Nativii fecioară au şi o doză crescută de senzualitate, aşa că nu poate mânca orice fel de desert. Trufe de ciocolată cu portocale sunt tot ceea ce au nevoie.

Balanţă (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanţa are nevoie de contraste. Un amestec de dulce şi sărat va cuceri orice nativ al acestei zodii. O tabletă de ciocolată neagră cu alune sărate poate satisface gusturile atât de complicate ale balanţei. La fel ca Gemenii, si Balanta prefera combinatiile – ciocolata alba combinata cu ciocolata neagra, ciocolata dulce impreuna cu ciocolata amaruie, insa spre deosebire de acestia, Balantele analizeaza mai mult atunci cand trebuie sa aleaga iar deciziile lor sunt mereu fondate. O Balanta poate fi multumita doar atunci cand produsul pe care il primeste este unul echilibrat.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionii prefera ciocolata cu lapte insa desertul nu trebuie sa se limiteze doar la aceste ingrediente de baza. Daca pe langa lapte, ciocolata contine si putin coniac sau rom, parfumul datorat acestor doua elixire il vor face pe Scorpion sa innebuneasca de placere. Dragostea Scorpionului pentru gust poate explica intr-un fel si pasiunea lui pentru ciocolata si, totodata, determinarea cu care o cauta. Scorpionii sunt cei mai misterioşi nativi ai zodiacului. Iubesc cu intensitate, privesc orice subiect în profunzime şi sunt capabili de surprize ieşite din comun. Numai că puţini sunt cei care văd sensibilitatea scorpionului din cauza misterului pe care îl clădeşte în jurul său. O prăjitură cu cremă de cicolată la interior va fi preferata celor născuţi în zodia scorpionului.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorii sunt guvernaţi de Jupiter, zeul atotputernic. Sunt pasionaţi de excese, de aventuri şi sunt cel mai dispuşi la experienţe culinare excentrice din tot zodiacul. Nu numai că sunt dispuşi la extravaganţe, dar le place să mănânce mult. Cu o prăjitură de ciocolată cu cremă la interior şi multă frişcă deasupra nu poţi da greş dacă vrei să cucereşti un săgetător. Sagetatorul este foarte pretentios cand vine vorba de ciocolata. El prefera numai acele lucruri la care nu au toti acces si tocmai efortul pe care il investeste in cautarea pralinei perfecte adauga savoare acesteia, atunci cand, in sfarsit, o gaseste. Bomboanele banale de ciocolata care sunt ambalate in cutii anonime nu il vor atrage niciodata pe nativul acestei zodii.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Semn de pământ, capricornii vor ca lucrurile să fie simple. Sunt tradiţionali şi nu le place să experimenteze lucruri noi. Ar prefera nişte fursecuri cu ciocolată, fără alte ingrediente exotice, eventual făcute în casă. Desi conservator, Capricornul nu are, in acelasi timp, si preferinte simple. Este foarte adevarat ca, in clipa in care a gasit o ciocolata care sa-i placa, el va ramane fidel acelei marci, insa asta nu inseamna nici pe de parte ca ciocolata respectiva nu e de calitate. Din contra, Capricornul stie sa faca mereu cele mai bune alegeri, si alegerea pe care o va face mereu va fi, cel mai probabil, ciocolata cu menta.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorii sunt cei mai prietenoşi din zodiac. Sunt mereu spontani şi plini de suprize. Caramelele de ciocolată vor fi preferatele lor. Dacă mai au în compoziţie şi nişe nuci sau alte ingrediente care să le facă mai interesante, atunci le vor adora. Varsatorul, fiinta excentrica, va cauta in ciocolata o experienta care sa depaseasca banalul. Daca il vei lasa sa aleaga, el va opta cu siguranta pentru ciocolata alba, insa nu pentru una simpla. Aceasta trebuie sa aiba ceva in plus, fie ca e vorba de menta sau martipan.

Peşti (19 februarie – 20 martie)

Daca vrei sa fii refuzat de Pesti, poti incerca sa le oferi ciocolata amaruie. Placerile lor sunt simple si diverse, dar intotdeauna dulci. Ciocolata cu lapte, alba sau cu vanilie, fara prea multe alte ingrediente care sa le distraga atentia, ii va face cu siguranta dependenti, mai ales in momentele pline de emotie, in care acestia vor deveni prada sigura a acestui deliciu culinar. Despre Peşti se spune că desertul lor preferat este o combinaţie între toate celălalte deserturi. O prăjitură de ciocolată cu multe straturi, cu crème şi blaturi diferite va fi mereu apreciată de un nativ peşte.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *