De ce folosim sarea şi piperul? [VIDEO]

Foloseşti sarea şi piperul la aproape fiecare masă, însă te-ai întrebat vreodată de ce faci acest lucru? Joe Hanson şi echipa sa de la emisiunea „It’s Okay To Be Smart” au răspuns la această întrebare, spunându-ne motivul pentru care cele două ingrediente sunt atât de populare în rândul celor care se îndeletnicesc cu arta gătitului. Folosim această combinaţie de ingrediente de aproape 400 de ani.

E lesne de înţeles de ce folosim mai multă sare decât piper. Ea se găseşte aproape în fiecare colţ de pe planetă, este o sustanţă importantă pentru existenţa vieţii pe Pământ şi ne ajută organismul să funcţioneze la capacitate. În acest sens, în videoclipul pe care îl puteţi urmări mai jos, prezentatorul american ne dezvăluie pe care a avut-o şi o are în continuarea sarea (clorura de sodiu) pentru noi.


Sursă: Seeker

Mai apoi, ni se spune despre piper că a început să fie folosit în combinaţie cu sarea, în prepararea mâncărurilor, din timpul regelui francez Ludovic al XIV-lea, deci începând cu secolul al XVII-lea. Monarhul prefera să îi fie condimentate bucatele cu sare şi piper, însă cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă gusturile sale erau diferite? Poate acum presăram peste alimente sare şi scorţişoară…

Sursa: mentalfloss.com

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *